Friday, June 20, 2014

+ Sakit Kaki, Tangan dan Mulut +

Last week Akid kena Penyakit kaki, tangan dan mulut..
Mula-mula hari pertama kena, ingatkan kena ruam atau chicken pox..
Tempat teruk kena sekitar tapak kaki, belakang buku lali dan area sewaktu dengannya..
Tunggu hari kedua, macam dah merebak ke lutut..
Merebaknya tak banyak, cuma 2 3 biji di lutut..
Kat tangan Akid pun tak banyak cuma macam kesan merah bekas kene gigit nyamuk..
Lepas tu apa lagi, berdesup kami Ibu Ayah Akid pergi Klinik Kesihatan..
Doktor pun sahkan AKid kena Penyakit kaki, tangan mulut tu..
Doktor suruh kuarantin kan Akid dan doktor bagitau penyakit ni memang takde ubat dan akan pulih dengan sendirinya..
Doktor pesan suruh bagi Akid makan dan minum susu banyak2..
Alhamdulillah esok dan seterusnya tempat2 kena sakit tu pun berkurangan..
Sian anak Ibu eh..





3 comments:

Balqis said...

hai..
cian bby..dulu aisy pun kna hfmd tu..smpai xmo susu..
insyaallah cpt sembuh :)

Petak Bunga said...

oh.. kalau budk memng rsa kesian sgt..
jga selalu ye, biar cept 2 sembuh..

Anonymous said...

I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this
post is written by him as nobody else know such detailed about my difficulty.
You are amazing! Thanks!

My blog high tea

Share Quote

Firman ALLAH S.W.T :-

"Hai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan shalat sebagai penolongmu, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar." (2:153)