Thursday, July 23, 2015

+ Gambar Raya Kami +

Alkisah..

Raya tahun 2013 

Raya tahun 2014

Raya tahun 2015

Friday, June 20, 2014

+ Sakit Kaki, Tangan dan Mulut +

Last week Akid kena Penyakit kaki, tangan dan mulut..
Mula-mula hari pertama kena, ingatkan kena ruam atau chicken pox..
Tempat teruk kena sekitar tapak kaki, belakang buku lali dan area sewaktu dengannya..
Tunggu hari kedua, macam dah merebak ke lutut..
Merebaknya tak banyak, cuma 2 3 biji di lutut..
Kat tangan Akid pun tak banyak cuma macam kesan merah bekas kene gigit nyamuk..
Lepas tu apa lagi, berdesup kami Ibu Ayah Akid pergi Klinik Kesihatan..
Doktor pun sahkan AKid kena Penyakit kaki, tangan mulut tu..
Doktor suruh kuarantin kan Akid dan doktor bagitau penyakit ni memang takde ubat dan akan pulih dengan sendirinya..
Doktor pesan suruh bagi Akid makan dan minum susu banyak2..
Alhamdulillah esok dan seterusnya tempat2 kena sakit tu pun berkurangan..
Sian anak Ibu eh..





+ Bayi 10 Bulan +

Salam readers..
Tak sangka masa berjalan begitu pantas..
Akid membesar terlalu cepat..
Don't grow too fast sayang..
Ibu dan Ayah sayang Akid sangat-sangat..




video


Wednesday, April 2, 2014

+ Akid 7 Bulan +

Dah pandai nak ikut orang jenjalan..
Kalau pakai cantik-cantik je tergedik-gedik kaki tangan nak mintak dukung bawak dia..

Ada gigi 2 batang..
Ibu hulur jari ibu sebatang je dia gigih nak gigit sampai ujung-ujung gusi la nak gigit..
Bajet gigi dah penuh la tu..padahal gigi depan je ada..hihihi

Dah kuat makan...
Sua je makanan semua dia nak..
Especially makanan orang tua..
Kuat jugak minum susu sekarang ni..
Hehehe..

Apa yang penting Ibu dan Ayah sayang Akid sangat-sangat..







Share Quote

Firman ALLAH S.W.T :-

"Hai orang-orang yang beriman, jadikanlah sabar dan shalat sebagai penolongmu, sesungguhnya Allah beserta orang-orang yang sabar." (2:153)